Om oss

Ett socialt företag i Sveriges IT-centrum

Global House är Kistas första sociala företag. Vi säljer miljövänliga produkter och tjänster.
Samtidigt skapas arbete åt människor som står långt ifrån arbetsmarknaden.

 

Om oss

Global House är ett arbetsintegrerande socialt företag med mål att erbjuda en rad olika tjänster och produkter till anställda och företag i Kista ITC. Samtidigt skapas arbete åt människor som står långt ifrån arbetsmarknaden dvs från bidrag till riktiga arbeten och anställningar.

Global House är den första och enda sociala företag i Kista ITC området, ett område som är känt som Sveriges IT-centrum.
Kista är en del av Järvafältet (Rinkeby-Kista stadsdel och Spånga- Tensta stadsdel) som är en av de mest socioekonomiska utsatta områden i Sverige.

VÅR VÄRDEGRUND

Global House värdegrund fungerar som kompass i vardagen och ligger till grund för våra beslut.

Egenmakt i praktiken
Vår företagskultur bygger på egenmakt och syftar på den process som ger människor kontroll och makt att bestämma över sin egen situation.

Drogfrihet
Drogfrihet, omfattar alla former av alkohol och narkotika, gäller alla personer med beroende- problematik. Alla våra arbetsaktiviteter är självklart drogfria.

Arbetsfokus
Arbetet ger oss positiva rutiner och ger oss en känsla av sammanhang och mening. När du kommer till oss deltar du från första dagen, utifrån dina förutsättningar, i driften av företaget.

100 procent av sin förmåga
Hos oss arbetar alla 100 procent av sin förmåga oavsett om du arbetstränar eller är medarbetare.

Vilja till förändring
Den som vill komma till oss vill utvecklas och är öppen för förändring.

Barnperspektiv
Om föräldrar får sina liv att fungera bra så påverkar det barnens liv nu och när de blir vuxna. Tillsammans har vi många barn under 18 år som växer upp med en mamma eller pappa som behövs på sitt arbete och kan betala sina räkningar.

Egenerfarenhet
Är vår mest värdefulla kompetens. De flesta av oss har egen erfarenhet av utanförskap. Det innebär att vi använder oss själva som verktyg i arbetet med de som arbetstränar eller bor hos oss. Vi fungerar som förebilder och ger hopp om att det går att förändra sin situation.

 

 

 

GLOBAL HOUSE

KISTAS NYTTIGASTE FÖRETAG

FÅ JOBBET GJORT
– SOCIALT ANSVAR PÅ KÖPET

© 2022 Global House AB

KONTAKTA OSS

Adress:
Kronborgsgränd 23, 2tr
16446 Kista

Tel: 0700-23 73 23
Epost: info@globalhouse.se

FÖLJ OSS